Case IRMA wijst Haagse informatiehuishouding de weg

Alle nieuws

Case IRMA wijst Haagse informatiehuishouding de weg

De Od Kwaliteitsawards 2023 zijn uitgereikt aan organisaties die hun dienstverlening aanzienlijk hebben verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. Hoe kijken de overige finalisten van de Od Kwaliteitsawards 2023 aan tegen openbaarheid en op welke manier hebben zij de kwaliteit van hun informatiehuishoudingen verbeterd?

7 oktober 2024

Dit keer belichten we de case IRMA wijst Haagse informatiehuishouding de weg.

Net als andere gemeenten werkt Den Haag hard om haar hybride informatiehuishouding op orde te krijgen. Een van de middelen daarvoor is de ontwikkeling van de domeinarchitectuur IRMA. Onder meer dankzij de nominatie voor de Od Kwaliteitsaward nemen andere gemeenten dit model nu over.

De gemeente Den Haag voldoet, volgens een nulmeting, voor 70 procent aan de eisen die de Woo stelt aan het actief openbaar maken van informatie. Zo zijn bijvoorbeeld het subsidieregister, de Wob-besluiten en Woo-besluiten online te vinden, net als de jaarlijkse gemeentebegroting. Ook werkt de gemeente hard om te voldoen aan de eisen van de Archiefwet en de de informatiehuishouding op orde te krijgen. Want zowel actieve als passieve openbaarmaking wordt lastig als je informatie niet kunt vinden.

>> Lees hier meer over de case IRMA wijst Haagse informatiehuishouding de weg

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media