KNVI O&O studiereis 2025: Geneve - Lausanne - Milaan - Basel

Alle nieuws

KNVI O&O studiereis 2025: Geneve - Lausanne - Milaan - Basel

De reiscommissie van de interessegroep O&O van de KNVI organiseert in 2025 weer een studiereis voor informatieprofessionals van universiteiten, hogescholen en speciale wetenschappelijke bibliotheken. Gekozen is dit keer voor een bezoek aan bibliotheken en bibliotheekcollega’s in Zwitserland en Italië.

17 september 2024

De reisperiode loopt van zaterdag 15 tot en met zaterdag 22 maart 2025. Deelnemers reizen per bus vanaf Arnhem naar Genève (drie overnachtingen), gaan via Lausanne naar Milaan (drie overnachtingen) en via Basel (een overnachting) weer terug naar Nederland.

De thema’s die tijdens de studiereis aan bod zullen komen, zijn onder andere: 

  • Open science/open access/research data management/open educational resources
  • Competentieontwikkeling van de informatiespecialist
  • Linked data
  • Kennisveiligheid
  • Bibliotheekgebouwen
  • Opslag en logistiek

De te bezoeken bibliotheken 

De reiscommissie heeft een aantal bibliotheken op het oog, waarbij de keuze nog afhankelijk is van de afspraken die ze met de bibliotheken kan maken. Op het wensenlijstje staan: 

Kosten 

De totale reissom bedraagt ongeveer € 1.800 (exclusief btw) per persoon op basis van verblijf in een eenpersoonskamer. Dit bedrag omvat de reis- en verblijfkosten (inclusief ontbijt) van/naar/in Zwitserland en Italië, de welkomstborrel, het slotdiner en attenties voor de gastheren/-vrouwen. Kosten voor lunches en overige diners en een annulerings- en reisverzekering komen voor eigen rekening. De definitieve reissom moet nog worden vastgesteld. 

Plaatsingsprocedure en aanmelden

Er kunnen maximaal veertig personen deelnemen aan de studiereis. Leden van de Nederlandse beroepsvereniging KNVI en de Belgische VVBAD (individueel/institutioneel) hebben voorrang bij overboeking. Voor plaatsing wordt de volgende procedure gehanteerd:

  1. Alle aanmeldingen moeten op naam worden gedaan.
  2. Als er van een instelling meer dan één medewerker meegaat, moet de indiener een volgorde van plaatsing aangeven.
  3. Alle deelnemers krijgen een plaatsingsnummer op basis van de aanmeldingsdatum.
  4. Na de sluitingsdatum worden eerst alle nummers 1 van de verschillende organisaties geplaatst, vervolgens de nummers 2 et cetera, totdat er veertig deelnemers zijn. Als niet alle nummers kunnen worden geplaatst, dan beslist de aanmeldingsdatum.

Als je serieuze belangstelling hebt voor deze studiereis, dan kun je je aanmelden bij Marjo Bakker: m.bakker@niod.knaw.nl. De sluitingsdatum is 10 oktober 2024

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media