Kennisdeling binnen de KNVI - Boek Informatieprofessional 3.0 - deel 4

Alle nieuws

Kennisdeling binnen de KNVI - Boek Informatieprofessional 3.0 - deel 4

Bij de start van 2017 van de nieuwe KNVI hebben we een aantal professionals en academici gevraagd mee te werken aan een bloemlezing van artikelen die ons vakgebied beschrijven. Dat heeft geleid tot een inhoudelijk fundament waarop de huidige KNVI verder is uitgebouwd. Een groot deel van die artikelen is en blijft actueel. Die presenteren we via deze nieuwsbrief en onze website aan de leden.

27 augustus 2024

Dit keer besteden we aandacht aan het volgende artikel in Deel 1, 'Omgaan met Digitale Transformatie - Wim Kweekel, Gert-Jan Mijnen, Klaas Brongers.

Hoe ga je om met de ophanden zijnde digitale transformatie? Uitgewerkte draaiboeken voor zo’n transitie bestaan nog niet. Bovendien, elke organisatie is anders waardoor kant-en-klaar recepten sowieso niet voor de hand liggen. Daarom is het wellicht verstandiger de kenmerken van de digitale transitie onder de loep te nemen en te kijken op welke daarvan je als organisatie kunt inspelen.

Een van de kenmerken van de digitale transitie is, kort door de bocht, omkering van de informatieketen. Het is niet langer ‘insite-out’, de aanbieder die zijn klant benadert, maar ‘outside-in’, de klant die toegang heeft tot de systemen van de aanbieder
en zelf kan muteren. De buitenwereld bepaalt. Wat betekent zo’n omkering voor dienstverleners die zich op de particuliere markt richten?

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media