Case Od Kwaliteitsawards - Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Alle nieuws

Case Od Kwaliteitsawards - Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

De Od Kwaliteitsawards 2023 zijn uitgereikt aan organisaties die hun dienstverlening aanzienlijk hebben verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. Hoe kijken de overige finalisten van de Od Kwaliteitsawards 2023 aan tegen openbaarheid en op welke manier hebben zij de kwaliteit van hun informatiehuishoudingen verbeterd?

21 augustus 2024

Dit keer belichten we de case 'Zorgtrajecten in de informatiehuishouding' van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Elk ministerie produceert iedere dag een berg informatie. Hoe zorg je ervoor dat je die overzichtelijk opslaat, kunt terugvinden en overdragen aan anderen? Het team dat verantwoordelijk is voor contentbeheer binnen het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) ondersteunt de collega’s op het ministerie met ontzorgtrajecten. De ontzorgtrajecten zijn ontwikkeld naar aanleiding van de gigantische hoeveelheden informatie die VWS produceerde tijdens de coronapandemie.

Wat betekenen de ontzorgtrajecten in de praktijk? Véronique Frinking, coördinator van het team: ‘Als een directie binnen het ministerie ons om hulp vraagt, komen we daarover praten. En als er commitmentis, komen we gezamenlijk in actie. Hoe ze met informatie omgaan, blijft de verantwoordelijkheid van de betrokken directie en medewerkers. Wij gaan niet alles voor iedereen oplossen, ze moeten het zelf doen, met onze hulp. Zo vergroten we de bewustwording bij medewerkers en het leidt er ook toe dat ze vervolgens hun informatiehuishouding beter op orde houden.’

>> Lees meer over de case 'Zorgtrajecten in de informatiehuishouding'  van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS)

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media