KNVI getuige van mijlpaal Hogeschool Utrecht

Alle nieuws

KNVI getuige van mijlpaal Hogeschool Utrecht

De KNVI ondersteunt diverse kennisinstellingen in de vorm van beroepenveldcommissies, docentschappen, lezingen en ondersteuning bij examens. Zo is onze vereniging ook betrokken bij de Hogeschool Utrecht. Daar waren we getuige van een mijlpaal. Hoe en wat, lees je in dit artikel.

29 juli 2024

De Hogeschool Utrecht levert de eerste DAMA datamanagement professionals af

Geslaagd! Bauke Kooloos, Artjom Vasiliev en Erna van Velzen zijn geslaagd voor hun opleiding Data Management en BI. Zij zijn de eerste 3 studenten die de Hogeschool Utrecht (HU) verlaten als datamanagement professional.

Bauke is Cum Laude geslaagd voor zijn onderzoek naar het gebruik van masterdata in het logistiek domein van het Ministerie van Defensie. Artjom heeft een adviesrapport geschreven over benchmarking binnen PWC. Erna heeft gekeken naar de inzet en rol van AI&Data om de customer service van het Oogziekenhuis te verbeteren. De kennis uit het Data Management Body of Knowledge (DMBOK van DAMA International) is onderdeel van de opleiding. Zij hebben alle drie het dataperspectief van DMBOK toegepast conform het gedachtegoed van DAMA International.

Niet alleen voor Bauke, Artjom en Erna is het feest, maar ook voor DAMA-NL en de HU. Zij zijn 4 jaar geleden begonnen met het opzetten van een deeltijd-opleiding Data Management en BI. Mark van der Veen, Bas van Gils en Peter Vieveen van DAMA-NL en Guido Ongena en Andre Veelders van de HU hebben samen een bacheloropleiding opgezet die opleidt tot de ultieme bruggenbouwers tussen processen, systemen en management. Ervaren docenten met hun wortels in de datamanagementpraktijk leren studenten de theorie achter DMBOK om te zetten naar data-oplossingen die in de praktijk hun waarde al bewezen hebben.

De eerste resultaten zoals opgeleverd door Bauke, Artjom en Erna worden direct in de praktijk gebruikt. Hun praktijkbegeleiders van het Ministerie van Defensie, PWC en Het Oogziekenhuis zijn lovend in hun beoordeling. De Hogeschool laat zien dat zij ook erg tevreden zijn met deze studenten. Erna is geslaagd, Artjom Met Genoegen en Bauke zelfs Cum Laude.

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media