Case Od Kwaliteitsawards - gemeente Steenbergen

Alle nieuws

Case Od Kwaliteitsawards - gemeente Steenbergen

De Od Kwaliteitsawards 2023 zijn uitgereikt aan organisaties die hun dienstverlening aanzienlijk hebben verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. Dit keer belichten we de case 'Steenbergen zet mooie stappen in verbetering informatiehuishouding'. 

4 juni 2024

Kernwaarden in de gemeente Steenbergen zijn samenwerken en betrokken en wendbaar zijn. Deze komen onder andere tot uiting in de manier waarop we de laatste jaren de informatiehuishouding hebben verbeterd.

Ronald Riteco, teamcoach DIV bij de gemeente Steenbergen: "In 2021 zijn we begonnen met het vullen van de applicatie voor het Documentair Structuur Plan (DSP). Deze applicatie hadden we al veel langer in huis maar werd alleen gebruikt als naslagwerk. Om het DSP goed te kunnen vullen is de kernwaarde samenwerking belangrijk. Organisatiebreed heb je daar onder andere informatie voor nodig van proceseigenaren en uitvoerders: wie doet wat, welke standaard documenten worden gebruikt, welke systemen en applicaties worden er gebruikt, wat zijn je behandeltermijnen, etcetera? Maar ook moet je schakelen met onder andere de Functionaris Gegevensbescherming en de CISO omdat je ook informatie rondom privacy en informatieveiligheid in je DSP wil opnemen."

>> Lees hier de complete case 'Steenbergen zet mooie stappen in verbetering informatiehuishouding'

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media