Case Od Kwaliteitsawards - gemeente Hoeksche Waard

Alle nieuws

Case Od Kwaliteitsawards - gemeente Hoeksche Waard

De Od Kwaliteitsawards 2023 zijn uitgereikt aan organisaties die hun dienstverlening aanzienlijk hebben verbeterd en waarvan de resultaten bijdragen aan kwaliteitsverbetering in de informatievoorziening. Dit keer belichten we de case 'Eerder openbaar', van de gemeente Hoeksche Waard.

22 mei 2024

De gemeente Hoeksche Waard publiceert Woo-verzoeken waarover een besluit is genomen, plus de bijbehorende documenten. Een eerste stap, want eigenlijk zou je zulke informatie niet achteraf openbaar moeten maken, maar eerder, vinden Carin Vaassen (strategisch adviseur juridische zaken) en Monica van der Vlies (adviseur dienstverlening) van de gemeente.

‘We hadden het vrij snel op de rails,’ zegt Vaassen. ‘Inclusief een inhaalslag tot 1 januari 2019, toen de gemeente Hoeksche Waard ontstond na een gemeentelijke herindeling.’ Die inhaalslag betrof Wob-verzoeken. Van der Vlies: ‘Wob-verzoeken werden al gepubliceerd online. Net als de Woo-verzoeken gebeurt dat binnen het “Open Web concept” met behulp van open source software, in samenwerking met andere gemeenten. We gebruiken dus open standaarden, die elke gemeente kan toepassen.’

>> Lees hier de complete case gemeente Hoeksche Waard

Over de auteur

KNVI's afbeelding
KNVI

Reacties toevoegen is alleen mogelijk voor leden, klik hier om deze pagina te bekijken binnen mijn.knvi.nl.

Volg ons op social media