Alle events

Van FOPlossing naar TOPlossing

Aanmelden

Sorry, de aanmeldperiode is voorbij.

donderdag 6 juni 2019 van 17:30 uur tot 22:00 uur

Je kent het wel….

Het begint met de vraag hoe we bestaande werkwijzen kunnen verbeteren en verder optimaliseren.

Wat doe je?....

Vaak is je eerste vraag: “hoe wordt er nu gewerkt en waar zitten exact de problemen?” 

En dan begint het…

Je eerste gesprekken, document studies en workshops leiden tot een wirwar aan beschrijvingen en meningen over hoe er gewerkt wordt, wat dit oplevert en waar op dit moment de problemen zitten. Je twijfelt of het testen van een geformuleerde verbetermaatregel, voor één van de geprioriteerde problemen, wel tot het gewenste effect zal leiden. 

Je hoort jezelf vragen…

“Gaan we nu wel iets testen dat écht de kernoorzaak van het probleem wegneemt? Of werken we toe naar een fop- in plaats van toplossing?” Op het moment dat je rondloopt op de werkvloer, lijkt alles in orde en op sommige momenten lijkt iedereen in rep en roer om de meest recente brandjes te blussen. 

Je vraagt je af….

“Word ik hier gefopt? Wat is waar? Wat zijn de feiten? Hoe wordt dit proces gemeten en gestuurd? Welke data uit welke bronnen kan ik verzamelen om een meer objectief beeld te krijgen van de huidige werkwijze.”

Je duikt de Six Sigma gereedschapskist in…..

En komt tot de conclusie dat je veel statische kennis nodig hebt en dat het verzamelen van data en analyseren van werkwijzen hiermee een lastige onderneming is. Je huurt een expert in die je kan helpen chocola te maken van dit ondoorgrondelijke terrein. Maar de statische resultaten laten zich niet eenvoudig lezen door je publiek. Daarbij is de praktische vertaling naar impactvolle verbetering(en) nog steeds lastig te maken.

Je krijgt een tip….

Er blijkt een innovatieve techniek (of beter: discipline) beschikbaar, waarmee je snel een objectief beeld verkrijgt over de feitelijke werkwijze. Sterker nog; deze discipline zorgt er ook voor dat je snel inzicht verkrijgt in de kernoorzaak van problemen en bottlenecks. Daarnaast is de hoeveelheid statische kennis die je hiervoor nodig hebt nihil tot nul. Deze discpline heet process mining. Je hebt vernomen dat, in combinatie met meer traditionele Lean (Six Sigma) tools en technieken, het een ijzersterke manier is om processen transparant te maken en te verbeteren. Vandaar dat je staat te trappelen om hier zelfs eens mee te oefenen.

 

Wat gaan we doen?

Tijdens deze workshop willen we de deelnemers laten ervaren wat de voordelen zijn van het combineren van “traditionele” Lean technieken en de innovatieve discipline process mining. Je gaat hands-on aan de slag om via een concrete casus in beeld te brengen hoe de huidige werkwijzen verbeterd kunnen worden. 

 

Doelgroep:

Dit event is speciaal bedoeld voor professionals binnen de bank- en verzekeringsbranche, die vanuit hun rol dagelijks te maken hebben met data- en procesanalyses, (lean)verbetertrajecten en verandermanagement. Interessant voor procesconsultants, procesmanagers en -eigenaren, operational en business analisten, operationeel managers.

Het aantal personen dat kan deelnemen aan deze workshop is 20. Er is geen maximum verbonden aan het aantal inschrijvingen. (Uiterlijk maandag 3 juni maken we de definiteve deelnemerslijst bekend via email)

Als je deze ervaring graag wilt beleven, maar je bent werkzaam in een andere branche. Op basis van het aantal en soort inschrijvingen per branche gaan we een vervolg geven op deze workshop. We informeren je via mail.

 

Programma:

17:30 - 18:00:           Ontvangst met broodjes

18:00 - 18:10:           Opening en Welkom – Roel Blankers Voorzitter Process Mining

18:10 - 18:40:           Ronde 1

18:40 - 19:00:           Plenair bespreken ronde 1

19:10 - 19:20:           Pauze 

19:20 - 20:00:           Ronde 2

20:00 - 20:20:           Plenair bespreken ronde 2

20:20 - 21:00:           Ronde 3

21:00 - 21:30:           Plenair bespreken ronde 3 en afsluiting

21:30 - 22:00:           Vrijwillige borrel/netwerken

 

Parkeren:

Kan bij Rabobank aan de croeselaan 18.

Let op:

Van deelnemers wordt verwacht dat zij een laptop meenemen, waarop op voorhand een process mining tool geïnstalleerd kan worden. Nadere instructies volgen, nadat de definitieve deelnemerslijst bekend is.

Algemene info

Online

Volg ons op social media